Шуменските борци искат финансова помощ от общината
Шуменските борци искат финансова помощ от общината / netinfo

Йордан Методиев от шуменския спортен клуб по борба отправи молба община Шумен да подпомогне финансово отбора. „Към момента дължим 4 000 лв. за наем и консумативи на залата, в която тренираме", заяви той. Около 40 борци тренират в зала в кв. „Дивдядово". Методиев допълни, че е подготвил докладна записка с искане за отпускане на средствата, която ще бъде внесена за разглеждане от общинските съветници. Той изказа и благодарността си от помощта от страна на общината, която е обезпечила участието в състезанията за тази година.

По време на пресконференцията Методиев представи републиканската шампионка от личното отборно и индивидуално държавно първенство във възраст до 15 години София Христова. „Тя е новата Станка Златева", заяви Йордан Методиев. София Христова учи в спортно училище във Варна, но участието й в различните състезания носи точки на шуменския клуб.

Методиев каза още, че община като Шумен има нужда от спортно училище, в което да се обучават талантливите млади спортисти от региона. Той съобщи, че през следващата учебна година спортна паралелка ще има в училището в кв. „Дивдядово".