Росен Плевнелиев обеща помощ за развитието на шуменския Индустриален парк
Росен Плевнелиев обеща помощ за развитието на шуменския Индустриален парк / netinfo

Президентът Росен Плевнелиев обеща съдействие на Община Шумен за развитието на Индустриалния парк. Това съобщават от пресцентъра на местната управа. По време на среща с кмета Любомир Христов и екипа му държавният глава е заявил, че може да се рaзчита на него за това.

„Аз много се зарадвах на индустриалната зона. Поемам ангажимент към вас, защото виждам, че сте добри стопани и че работите честно и ангажирано. Вратите ми са отворени за вас и ще ви помагам с каквото мога. Не очаквайте от мен политическо говорене, аз съм човек, който може да помогне, за да се свърши нещо полезно, нещо реално", коментира Плевнелиев. Той е допълнил, че Североизточна България трябва да бъде приоритет за развитие. Държавният глава припомнил, че още като министър на регионалното развитие е заявявал, че изграждането на автомагистрала „Хемус" трябва се превърне в много важен европейски проект.

От общинската администрация са поискали съдействие от президента за законодателни промени, които да облекчат инвеститорите. Росен Плевнелиев се съгласил, че това е изключително важно. По думите му, когато един инвеститор поиска да изгради фабрика, това трябва да се случи до година и половина. Кметският екип и държавният глава са единодушни, че законодателството трябва да се промени така, че срокът за издаване на разрешително за строителство да бъде максимално съкратен - до няколко месеца.

Росен Плевнелиев обеща помощ за развитието на шуменския Индустриален парк
netinfo

По-късно държавният глава се срещна с преподавателят от Школа „А&Б" Бисерка Йовчева и нейни възпитаници, призьори от национални и международни състезания по информатика. Плевнелиев изрази подкрепа към децата и техните преподаватели. „Вие действате на световно ниво, постигате резултати и успехи и ние може само да се гордеем", заяви президентът.

Бисерка Йовчева благодари за подкрепата и представи своите колеги и въпитаници. В срещата участие взеха преподавателите в Школа „А&Б" Звезделина Ганчева и Валентина Дянкова. Присъстваха и 11 от възпитаниците им Ванеса Гецева, Алекс Иванов, Антон Чернев, Валентин Борисов, Емилиян Дрешков, Иван Смиленов, Марин Йорданов, Иван Ганев, Ивайло Георгиев, Йордан Димитров и Георги Бонев.

Росен Плевнелиев заяви, че се гордее с тях и отправи покана за визита в новия и модерен „София тех парк".