Прокопавания по „Ришки проход и Хан Кормисош по водния цикъл
Прокопавания по „Ришки проход и Хан Кормисош по водния цикъл / netinfo

Община Шумен издаде още две разрешителни за прокопавания по проекта „Воден цикъл на Шумен - етап 2", финансиран от ОП „Околна среда".

Строителни дейности ще започнат по бул. „Ришки проход". Първо ще се работи по североизточното платно от ул. "Цветан Зангов" до сградата на „Пътнически автотранспорт". След приключване на дейностите и полагане на асфалтова настилка по северoизточното платно на бул. "Ришки проход" в същия участък ще започне прокопаване по югозападното платно.

При техническа възможност югозападното платно на бул. "Ришки проход" няма да се разкопава, а ще се направят 20 сондажни преминавания от северoизточното платно към югозападното.

В този участък ще се изгражда канализационен клон. Строителните работи ще продължат до 15 юни.
Въвежда се временен режим на движение на автомобили, като затварянето на уличното платно за МПС ще става поетапно.

Прокопавания започват и по ул.„Хан Кормисош" - от ул. „Цар Иван Александър" до бул. "Славянски" за изграждане на канализационен профил и водопровод по ул. „Хан Кормисош". Стрителните дейности ще продължат до 20 април.
В района се въвежда временен режим на движение по ул. „Хан Кормисош" - от ул. „Цар Ив. Александър„ до бул. "Славянски" и по ул. „Цар Иван Александърr" от ул. "Алеко Константинов" до ул. "Христо Смирненски". В този район ще се изгражда канализационен профил и водопровод по ул. „Хан Кормисош".