Процедурите за спортните имоти да бъдат ускорени, поиска правна комисия
Процедурите за спортните имоти да бъдат ускорени, поиска правна комисия / Данаил Денчев

Спортните имоти в Шумен да бъдат включени в проекта за Програма за управление и разпореждане с имоти, които са общинска собственост за 2010 година. Това предложи по време на днешното заседание председателя на правна комисия Пламен Петков. Целта е да започнат по-бързо различните процедури, свързани с тях. Администрацията изказа мнение, че за спортните имоти трябва да има изготвена концепция, а също и, че програмата е отворена и може да бъде допълвана. Предложението беше одобрено от членовете на правна комисия.

Те подкрепиха и докладната записка, касаеща определянето на строителни граници на новата промишлена зона, с цел обособяването й в самостоятелна териториална единица. Главният архитект на общината Огнян Гърбев обясни, че във връзка с изграждането на тази нова индустриална зона пред общината не стоят отрицателни рискове. Във връзка с въпроси, поставени от членовете на комисията, той обясни, че изграждането на инфраструктурата на зоната ще бъде задължение на инвеститора. Предложението за гласуването на тази точка се прави сега, за да се избегне по-дългия период за изготвянето на общия устройствен план, обясниха още от администрацията.

Членовете на правна комисия приеха отчета за бюджет 2009, проекто бюджета на общината за 2010 година, както и отчета за миналата година, касаещ състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление.