Преизбраха Галин Терзийски за председател на СДС-Шумен
Преизбраха Галин Терзийски за председател на СДС-Шумен / Dariknews.bg Невена Николова

Галин Терзийски беше преизбран за председател на общинската структура на СДС в Шумен. Това стана по време на отчетно-изборна конференция снощи. Заместник-председатели ще са Борислав Балчев, Антонин Горчев и  д-р Милен Чолаков, а секретар Мариана Петрова.  

Предстои най-вероятно през месец септември да бъде проведена и областна конференция, на която ще бъде избрано областно ръководство на партията. Такова няма от около 5 години. В момента сините имат структури в пет общини - Шумен, Каолиново, Велики Преслав, Нови пазар и Смядово. Предстои възстановяване на структурата в Хитрино.

„Нашата цел номер 1 е на следващите местни избори да бъде сменен модела на управление в общината доминиран от БСП", заяви Галин Терзийски. По този въпрос ние имаме абсолютно пълно единомислие с ГЕРБ, обясни той.

По думите му, е рано още да се правят уточнения за формата на участие на следващите местни избори. Според него най-вероятното и логичното е формата за явяване на следващите избори е „Синята коалиция", част от която е и СДС, задължително да предложи свой кандидат за кмет.