Представят възможности за кандидатстване по Структурните фондове в Шумен
Представят възможности за кандидатстване по Структурните фондове в Шумен / DarikNews Юлия Христова
ВрИД областен управител на Шумен Николай Николов ще вземе участие в работна среща на тема „Възможности и предизвикателства пред общините от област Шумен, в процеса на кандидатстване по Структурните фондове на Европейския съюз”. Тя ще се проведе днес от 16.00 ч. в заседателната зала на РБ „Стилиян Чилингиров” – Шумен.

Основните акценти на семинара ще бъдат: възможностите за кандидатстване на общинските администрации по Оперативните програми за периода 2007 – 2013 г.; набиране на проектни предложения за отворените до момента програми и индикативни програми на Управляващите орагани по Оперативните програми за 2008 г.

Основните цели, които си поставят организаторите, Инвестиционен център – ЕЛАНА – Шумен, са осигуряване на актуална информация относно възможностите за финансиране на общински проекти; обсъждане на вариантите за сътрудничество между общините при кандидатстване за финасиране и публично – частни партньорства.

Поканени за участие са кметовете на общини, председателите на Общинските съвети, всички заинтересовани физически или юридически лица от област Шумен.