Повдигнаха обвинения срещу бившия шеф на РПУ-Шумен и началника на КАТ
Повдигнаха обвинения срещу бившия шеф на РПУ-Шумен и началника на КАТ / netinfo

Варненската военно-окръжна прокуратура е повдигнала обвинения на бившия началник на РПУ-Шумен Галин Славчев, началника на сектор КАТ в Шумен Иван Радев, както и началника на група „Пътен контрол" Георги Панчев. Тримата отменили незаконосъобразно повече от 150 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата.

Нарушенията бяха засечени при операция на дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР. Заради незаконосъобразната отмяна преди година беше уволнен началникът на РПУ- Шумен Галин Славчев. Вчера военно-окръжната прокуратура във Варна му повдигна обвинения за злоупотреба със служебното положение, документна измама и притежание на незаконно оръжие. Прокуратурата е преценила, че за подпомагане на престъпната дейност трябва да отговарят и началникът на сектор КАТ в РПУ - Шумен Иван Радев, както и началникът на група "Пътен контрол" в същото полицейско управление Георги Панчев. На двамата са повдигнати обвинения за злоупотреба със служебно положение и превишаване на власт.

Иван Радев и Георги Панчев са действащи служители на МВР. По процедура след повдигането на обвинения предстои да им бъде отнет достъпът до класифицирана информация и да започне дисциплинарна проверка.