Спортен клуб "Дама Пика" - Добрич
Спортен клуб "Дама Пика" - Добрич / Спортен клуб
Кремена и Димитър Капитански от Попово станаха шампиони в главния двойков турнир на 14-та Международна бридж ваканция''ПРО ЕАД 2019".

Държавните шампиони от "Бридж+" демонстрираха отново високата си класа и спечелиха престижния отборен турнир на първото значимо събитие от спортния календар на Българската бридж федерация за годината-14-та Международна бридж ваканция''ПРО ЕАД 2019", която се проведе в Хасковските минерални бани. Това съобщиха организаторите от спортен клуб''Дама купа"-Добрич.

Световноизвестните бридж майстори Джери Стаматов,Диян Данаилов,Захари Захариев и Ангел Ванчев не допуснаха изненада и заслужено ликуваха с шампионската титла,следвани от отбора "ВИП" в състав Кольо Видев/Любимец/-капитан,Гроздан Русинов/Хасково/,Георги Пацов и Христо Христов/София/.

Спортен клуб "Дама Пика" - Добрич
Спортен клуб


Трети остана не по малко титулувания отбор"Вито" с капитан президента на Българската бридж федерация Тони Русев/Ст.Загора/ в състава на който бяха и Калин Караиванов и Пламен Христов/Варна/ и Христо Иванчев/Шумен/.

А до медалите не можа да се добере  носителя на бронзови медали от последното световно отборно първенство-звездния отбор"К1"/София/-Виктор Аронов,Владимир Михов,Иван Нанев и Диана Дамянова/капитан/,които останаха на пето място след отбора на ''Кристон" от Асеновград с капитан Стоян Николов.

В главния двойков турнир шампиони станаха Кремена и Димитър Капитански/Попово/,следвани от Джери Стаматов - Диян Данаилов/София/и Деси Малакова/Хасково/ -Калин Караиванов/Варна/. А  Деси Малакова и Калин Караиванов спечелиха и престижния двусесиен турнир за смесени двойки.

Спортен клуб "Дама Пика" - Добрич
Спортен клуб


Международната бридж ваканция"ПРО ЕАД" по традиция събира най-силните бриджьори на страната и гости от Румъния и други европейски страни в навечерието на Нова година и продължава до края на първата и седмица.Тя е основен етап от подготовката на българските отбори за държавните първенства.Тази година участниците бяха над 150, между които национален отбор на Румъния и гости от Турция,Финландия и Австрия.

Организаторите на ваканцията от спортен клуб''Дама купа"/Добрич/ изказват гореща благодарност от името на всички участници на мениджърския екип на домакините предоставил им отлични условия за игра,настаняване и рехабилитация.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари