Полицията ще регулира движението по време на Ендуро шампионата
Полицията ще регулира движението по време на Ендуро шампионата / Dariknews

До 15 ноември в Шумен и околностите ще се проведе кръг от националния Ендуро шампионат. 

От 8:30 часа днес колоната ще бъде пилотирана по следния маршрут - бул. "Симеон Велики", до хотел "Шумен, ул. "Ген. Столетов", ул. "Ген. Гурко", ул. "Ген. Драгомиров", пътя Шумен - Лозево, до кръстовището за телевизионната кула. След приключване на етапа около 17:00 часа колоната, съпроводена от полицейски автомобил ще премине по обратния маршрут до хотел Шумен. От 10:00 до 12:00 часа състезателите ще пресичат пътя за паметник "Създатели на българската държава" в близост до чешмата след изходната табела на Шумен. В посочения пътен участък ще има полицейски екип и служители, осигуряващи безопасността на състезанието. Водачите на МПС трябва да се движат в посочения участък с повишено внимание и да спазват стриктно указанията на полицейските служители.  В съботния ден състезателите и ще преминават и по ул. "Порек" в град Шумен. От полицията призовават гражданите, които живеят на тази улица или притежават вилни имоти, да изтеглят автомобилите си на безопасно място.

В неделя около 09:00 часа колоната ще премине по маршрут бул. "Симеон Велики", ул. "Университетска" . На кръстовищата / с ул. "Ген. Столетов", пл. "Оборище", ул. "Иван Асен", ул. "Васил Друмев" до бензиностанция "Шел", ул. "Климент Охридски" и  ул. "Алеко Константинов"/ движението ще бъде регулирано от полицейски служители.

Гражданите, които ще посетят състезанието със своите автомобили на мотостадиона в неделния ден ще могат да паркират на поляната до сектор "Пътна полиция".

Всички водачи и участници в движението трябва стриктно да спазват указанията на полицейските служители ангажирани с охраната на състезанието.