Пътна полиция
Пътна полиция / dariknews.bg
Водач, седнал зад волана след употреба на алкохол опитал да осуети полицейска проверка, ударил и патрулен автомобил, съобщиха от полицията. В малките часове на петък срещу събота чрез телефон 112 бил получен сигнал, че мъж във видимо нетрезво състояние се качил да управлява "Мицубиши Паджеро" с шуменска регистрация.

Пиян шофьор причини тежка катастрофа и избяга

Минути по-късно на ул.”Владайско въстание” автомобилът бил засечен от полицейски екип. На водача е подаден сигнал за спиране със стоп палка, но той продължил движението си в посока към кв. "Дивдядово". Униформените го последвали. На бул.”Велики Преслав” водачът бил застигнат.

Смъртно пиян шофьор събори светофар

Мъжът направил опит да препречи пътя на полицаите с маневра вдясно, в резултат на което ударил служебния автомобил. Нанесени са щети по вратите на автомобила, на задната броня и калник. Водачът продължил, а патрулният екип  не спрял да го следва. Във вилната зона на кв. Дивдядово автомобилът спрял.

Зад волана се оказал 76-годишен мъж от Шумен, който бил видимо пиян. Тестван е с дрегер, който отчел 1, 39 промила алкохол в издишания въздух. Дал е кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.