Отклоняват главния път София-Варна през Търговище заради ремонтни дейности
Отклоняват главния път София-Варна през Търговище заради ремонтни дейности / Борислав Курдов, архив

Нова временна организация на движението се въвежда по пътя София - Варна, в района на Търговище. Пътуващите в тази посока задължително трябва да преминават през града и да не ползват околовръстния път. Това се налага поради необходимост да бъдат приключени ремонтните дейности по разширението на т.нар. „черен завой" на подлеза, след който пътуващите по околовръстния път се вливат в движението по главния път за Шумен-Варна.

През Търговище моторните превозни средства ще преминават по ул. „цар Освободител", „Паисий", Кюстендга" и „Стефан Караджа", след което ще се вливат във първокласния път 1-4 за Шумен. Временната организация на движението е указана с пътни знаци с жълт фон.

Във връзка с промяната на движението от сектор „Пътна полиция" на ОД на МВР - Търговище приканиха жителите на града да не паркират автомобили по улица „Паисий" с цел избягване създаването на предпоставки за евентуални пътно-транспортни произшествия. За обезпечаване на безопасността на движението и гарантиране сигурността на водачите и гражданите по гореспоменатото трасе ще бъдат пренасочени част от работещите през деня автопатрули, както и допълнителни полицейски сили.

Временната организация се отнася само за пътуващите в посока Варна. Пътуващите в посока София ползват стария маршрут по околовръстния път на Търговище