От 4 до 14 октомври отбелязват дните на Нови пазар
От 4 до 14 октомври отбелязват дните на Нови пазар / netinfo
От 4 до 14 октомври ще бъдат отбелязани дните на Нови пазар. В програмата са включени редица инициативи. Сред тях са демонстрации на Спортен клуб ”Киокушин карате” град Нови пазар, концерт на духов оркестър при читалище „ Ст. Чилингиров”- Шумен, както и общински турнири по футбол и волейбол за юноши.

На 13 октомври от 12:30 часа ще бъде откриването на традиционното изложение „Произведено в Нови пазар”, а по-късно същия ден ще се проведе детски парад - дефиле, който ще премине от площад „Раковски” до читалището в града. От 16:30 часа всички деца ще могат да се забавляват в детското шоу с Юлия Кожинкова и Георги Габровски.

На 14 октомври, Денят на Нови пазар, ще бъде отслужена празнична литургия в храм „Св. Петка”, а от 17:30 часа на площад „Оборище” ще се проведе концерт , с участието на Тони Димитрова и Славка Калчева.

Всички тези чествания са първата част от празненствата по повод 125 годишнината от обявяването на Нови пазар за град. Втория етап ще се проведе през месеците ноември и декември.