Организират базар за ръчно изработени подаръци за Свети Валентин в Шумен
Организират базар за ръчно изработени подаръци за Свети Валентин в Шумен / abertosparareforma.com.br

Женско благотворително сдружение „Подай ръка, Шумен" организира първи по рода си благотворителен конкурс-изложба, на който ще бъдат представени ръчно изработени авторски творби на тема „Подари сърце". Изложбата ще бъде официално открита на 11 февруари в 16:00 часа в читалище "Напредък". Тя се организира по повод наближаващия празник на влюбените „Свети Валентин".

Творбите ще бъдат изложени на специален благотворителен базар-изложба, който ще се проведе от 11 до 14 февруари в голямата зала на читалището. Така шуменци ще имат възможност да изненадат любим човек с атрактивен, ръчно изработен подарък, а също и да подкрепят благотворителна инициатива.

В конкурса може да участва всеки, който желае да дари своята творба - сърце, като няма ограничение в избора на материали и жанрове. Най-атрактивните произведения ще бъдат отличени, а голямата награда ще бъде "Романтична изненада".

Средствата от благотворителната инициатива ще отидат за семейство в нужда, изпаднало в тежко финансово и морално затруднение. От сдружението обясняват, че все още не е ясно дали ще бъдат подпомогнати и други нуждаещи се хора.