Обсъдиха проекта за цветния пазар с наемателите на павилиони
Обсъдиха проекта за цветния пазар с наемателите на павилиони / netinfo
Работна среща между кметския екип, шефа на “Общински пазари” и наемателите на павилиони за цветя се състоя в община Шумен днес. Тя беше по повод проекта за благоустройството на цветния пазар в Шумен, съобщиха за Дарик от общинска администрация. Авторът на проекта арх. Юлияна Иванова представи новите павилиони, които са четири на брой с по две отделни помещения вътре. Те ще бъдат разположени диаметрално на алеята пред магазин “Детски свят”, срещу пешеходната пътека. Общата квадратура на всеки отделен модул е 10-12 м, като за вътрешната част са предвидени 9 кв. м, а външната, където ще бъдат изложени цветята – 3,5 кв. м.

Павилионите ще са изградени от метална конструкция със стъклопакети и ще имат общо поликарбоново покритие, което да предпазва продавачи и клиенти при валежи. Вътрешното обзавеждане предвижда осветление, вода и мивки, стелажи за растенията. Целият цветен пазар ще има и общо осветление. Проектите са съгласувани с пожарната, а след завършването им, охраната ще се осъществява чрез СОД. Около целия нов цветен пазар ще има допълнително озеленяване.

На въпрос на цветарите бе отговорено, че е възможно в павилионите да бъдат монтирани климатици, за да се осигури нормалната работа на хората през цялата година. Сега наемателите са пет и в случай, че някой желае да наеме 2 павилиона, модулната конструкция позволява бърза промяна и съединяване на двете помещения във всеки общ павилион.

Наемателите поставиха въпрос и за осигуряване на контейнери за отпадъци, които най-вероятно ще бъдат в прилежащата улица “Хан Крум”. Кметският екип категорично заяви, че оставащите засега свободни павилиони, няма да бъдат предоставяни за продажба на промишлени стоки. “Тази година проектът ще бъде факт, с найлоните приключихме. Искаме да предложим нещо свежо и добро за Шумен, а наемателите, при вече значително по-добрите условия, които им предлагаме, да проявят своя професионализъм в този бранш”, заяви кметът Красимир Костов в края на срещата.