Общинският инспекторат наложи глоби и санкции в размер на 18 630  лева
Общинският инспекторат наложи глоби и санкции в размер на 18 630 лева / netinfo

Дирекция „Инспекторат" в Община Шумен е съставила 272 акта за установяване на административни нарушения на обща стойност 18 630 лева през изминалата 2014 година. Това съобщи пред журналисти директорът на дирекцията Свилена Иванова. Издадените наказателни постановления са 270.

По думите на Свилена Иванова най-много нарушения са установени по разпоредбите на Наредба №1 на Общински съвет-Шумен за обществения ред. На следващо място са установените нарушения по Закона за движението по пътищата, Наредбата за реда и условията за отглеждане на животни, Наредбата за временните съоръжения и преместваеми обекти, Наредбата за рекламната дейност и Закона за опазване на селскостопанското имущество.

През 2014 година са образувани 17 акта за създаване на по-висок от обичайния шум от частни домове и 4 от заведения. На собствениците на домашни любимци през годината са наложени 6 акта - за непочистен отпадък, за свободно разхождане, за неплатена такса, допусната агресия на домашния любимец, водене без повод и липса на регистрация.