Областният управител се срещна с лекари от Шумен
Областният управител се срещна с лекари от Шумен / netinfo
Областният управител Тодор Тодоров прие на работна среща членовете на Районната лекарска колегия - Шумен. Повод за срещата бе декларацията на УС на РК на БЛС, чрез която се изразява категорично несъгласие относно освобождаването на д-р Атанас Атанасов от длъжността директор на РЦЗ - Шумен. Областният управител и присъстващите лекари изразиха общо мнение, че д-р Атанасов е достоен, коректен лекар и добър професионалист, и по никакъв начин не се оспорват и пренебрегват тези негови качества.

Председателят, заместник-председателят на РК на БЛС д-р Парашкева Вичева и д-р Петко Загорчев, както и техни колеги специалисти, подчертаха, че одобряват назначението на д-р Мима Папазова. Те са на мнение, че тя е много добър лекар, има богат административен опит и реално не съществуват пречки тя да заема длъжността директор на РЦЗ.

По време на срещата членовете на РК на БЛС обсъдиха с областния управител и редица въпроси, свързани със здравеопазването в област Шумен. На първо място те подчертаха слабата комуникация между лекарското съсловие и различните институции, от които зависи местното здравеопазване. Д-р Папазова, която също присъства на срещата, заяви, че ще работи за възобновяване на диалога между институциите. Те споделиха опасенията си от липсата на квалифицирани кадри. Проблем се оказва, също така, и недостигът на кабинети по селата.

Г-н Тодоров увери, че това няма да е последна среща и ще се вземат необходимите мерки за възстановява на общуването. Решаване на проблемите по реализация на здравната реформа в областта, както и обстоятелствата, от които това зависи, са приоритет не само на РК на БЛС, но и на директори на лечебни заведения и на РЦЗ – Шумен.