Областният управител и кметът на Шумен изказаха съболезнования за кончината на Мария Желева
Областният управител и кметът на Шумен изказаха съболезнования за кончината на Мария Желева / netinfo

Съболезнования до семейството на първия демократично избран президент на България Жельо Желев, по повод кончината на неговата съпруга Мария Желева, изказаха кметът на Шумен Красимир Костов и областният управител Венцислав Венков.

„Ръководството на община Шумен се присъединява към скръбта Ви и непрежалимата загуба на Мария Желева. Историк и дългогодишен редактор в Студията за документални филми, общественик с високо доверие и уважение, тя ще остане в съзнанието на хората като човек с голяма ерудиция и талант. Прекланяме се пред високите морални ценности, които тя изповядваше, пред искрената й човешка скромност и доброта", се казва в съболезнованието на шуменския градоначалник.

„В този тъжен ден приемете моите и на жителите на област Шумен най-искрени съболезнования и съчувствие по повод тежката загуба", се казва в съболезнованието. „Скърбим заедно с Вас за човека, който ще остане в съзнанието на всички нас със своята скромност, всеотдайност и трудолюбие", пише в писмото си областният управител Венцислав Венков.