Наградиха шумeнските лекари на годината
Наградиха шумeнските лекари на годината / Дарик Шумен

Трима медици получиха приза „Лекар на годината-Шумен". Регионалната лекарска колегия излъчи за най-добър лекар на Национално ниво д-р Петко Загорчев, а приза за региона получиха д-р Красимир Симеонов и д-р Иван Бесов. На официална церемония те получиха специално направени награди в българския Монетен двор от д-р Парашкева Вичева - председател на Регионалната колегия и миналогодишен носител на отличието.

В колегията през тази година членуват 650 медици, като 26 от тях практикуват в чужбина. Шуменските лекари извън страната са общо 40 и работят на няколко континента.

„Новият рамков договор може би ще бъде факт до няколко дни", заяви д-р Милен Чолаков - член на ръководството на Български лекарски съюж. По думите му, той ще подобри правилата за работа в здравеопазването, а след 2010 г. ще се повиши и възнаграждението на лекарите.

На церемонията днес се очакваше да присъства и председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов, но поради ангажименти в София и заради лошото време той не пристигна в Шумен.