Наградиха най-красивите цветни градинки в Шумен
Наградиха най-красивите цветни градинки в Шумен / netinfo

Шуменците, създали най-добре аранжираните и поддържани цветни градинки в междублоковите си пространства, бяха наградени на тържествена церемония малко по-рано днес. Тя се проведе в сградата на Община Шумен, а отличените получиха разнообразни награди, сред които ваучери, декоративни растения, маркучи за напояване, градински пейки и почистващи препарати. Специални награди бяха предвидени и за децата, взели участие в кампанията по пролетното почистване на Шумен - торти и настолни игри.

Наградиха най-красивите цветни градинки в Шумен
netinfo

„Дължим красотата и чистотата на междублоковите пространства именно на вашите усилия. С фантазия и грижа вие сте създали много добре аранжирани градинки", каза директорът на общинската дирекция „Инспекторат" Свилена Иванова, допълвайки че и тази година мотото на кампанията „Чистотата на града - споделена отговорност" се е доказало като работещо.

„Отчитаме едно усилие на вас, най-активните, към визията и условията на нашия град. Всеки ден можем да се докоснем до промяната на благоустрояваните квартали, към нея се прибавят и вашите грижи. Радвам се, че толкова много шуменци участваха с желание и творчество, за да направим нашия град по-чист и по-красив", каза, от своя страна, градоначалникът Красимир Костов.

Наградиха най-красивите цветни градинки в Шумен
netinfo

Кампанията по пролетното почистване на Шумен стартира на 14 април. За един месец бяха събрани 100 тона битови и биоразградими отпадъци и 34 тона строителни отпадъци, като над 60 замърсени места бяха ликвидирани.