Над 300 доброволци се включват в пролетното почистване на Шумен
Над 300 доброволци се включват в пролетното почистване на Шумен / netinfo

Над 300 доброволци са заявили участието си в общоградското пролетно почистване на Шумен, което ще се състои на 26 април, съобщи директорът на общинската дирекция „Инспекторат" Свилена Иванова. На самия ден ще бъдат разкрити три пункта, на които ще се раздават консумативи - в кв. „Боян Българанов" до ОДЗ „Светулка" в близост до спирката на Обръщача, в кв. „Тракия" - на ул. "Тракия" пред популярен хипермаркет и пред сградата на Община Шумен.

От дирекцията напомнят, че дежурните им телефони са 857730 и 857750. Те ще бъдат на разположение през целия ден на 26 април. „Много е важно да получаваме своевременни сигнали за събраните отпадъци и местонахождението им, за да направим организация за бързото им извозване", коментира Свилена Иванова. Тя подчерта още, че чувалите трябва да се поставят до контейнерите за битови отпадъци, а където не е възможно, да се разположат близо до пътя, за да се улесни прибирането им.

Пролетното почистване на Шумен продължава и през тази седмица. Създадена е организация за изчистване на района около борса „Калиакра", булевард „Мадара", ул. "Искър", ул. "Люботрън", ул. "Перуника" и кв. "Добруджа", района на Зиено и трафопоста на ул. "Странджа".