На 24 февруари ще стане ясно какъв кредит ще тегли общината
На 24 февруари ще стане ясно какъв кредит ще тегли общината / Dariknews

Сесия на шуменския общинския съвет ще се проведе на 24 февруари, това решиха днес на свое заседание членовете на Консултативния съвет към местния парламент. В предварителния дневен ред ще бъдат включени 21 докладни записки.

По време на заседанието съветниците ще разгледат върнатото от областния управител решение , в което се изразява намерение на общината да тегли кредит до 30 000 000 лв. за рехабилитация на шуменските улици, след реализирането на проекта по ИСПА.

Днес бе решено след заседанията на общинските комисии към местния парламент, които предстои да обсъдят този въпрос, да се сформира контактна група, в която да бъдат включени председателите на комисиите, както и председателите на политическите групи в ОбС. Тази група ще обсъди детайлите около кредита - неговият размер и общинските гаранции. Проф. Добрин Добрев от ГЕРБ поиска в групата да бъде включен и областния управител Димитър Александров, както и негови експерти. „Трябва да се видят всички детайли, за да не заробим града и в същото време да направим нещо полезно" - заяви той.

На предстоящото си заседание съветниците ще разгледат още промени в Наредба 1 за поддържане и опазване на обществения ред.

Разгледано ще бъде и предложение за приемане на Стратегия за обществено паркиране в Шумен за периода от 2010 до 2020г. По-рано днес независимият съветник Галин Терзийски заяви, че ще внесе докладна за допълнение в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. Целта е да се даде възможност и на други фирми, които имат лиценз да осъществяват сметоизвозване в Шумен.