Мъж от Търговище отвлече бившата си приятелка, по-късно тя пада от втори етаж на жилище в Русенско
Мъж от Търговище отвлече бившата си приятелка, по-късно тя пада от втори етаж на жилище в Русенско / Борислав Курдов, архив
Мъж от Търговище отвлече бившата си приятелка, по-късно тя пада от втори етаж на жилище в Русенско
80420
Мъж от Търговище отвлече бившата си приятелка, по-късно тя пада от втори етаж на жилище в Русенско
  • Мъж от Търговище отвлече бившата си приятелка, по-късно тя пада от втори етаж на жилище в Русенско

Собственичка на лек автомобил „Ауди А3" от Търговище е подала сигнал, че неизвестен за нея мъж е откраднал колата й и принудил спътницата й да остане с нея. Сигналът бил подаден около 7 вечерта на 9 юни на тел. 112.
Криминалистите предприели незабавни действия за установяване на автомобила и пътуващите в него, а по-късно подали сигнал и към колегите си в Русе, накъдето била тръгнало „Аудито".
Колата е била забелязана в русенското село Писанец. Докато се провеждал огледа на автомобила, кметът на селото алармирал, че момиче е паднало от прозорец на стая, който се намирал на втория етаж на къща за гости. Пристигналите на място полицейски и медицински екипи установили самоличността на пострадалата. 23-годишната търговищенка е била настанена в болницата в Русе с контузии и прорезни рани. Била й извършена и спешна хирургическа операция.
В същата стая е бил открит и мъжът, който отвлякъл момичето. Той също е бил с прорезни рани по ръцете, оказана му е спешна помощ. По първоначална информация мъжът се е самонаранил.
От свои източници Дарик научи че мъжът е 21-годишният Славомир от Търговище. Отвлечената - 23-годишната Невена, е негова бивша приятелка. Били разделени от известно време, а Славомир живеел при баба си в търговищкия квартал „Запад". Мъжът имал тежък характер, често посягал към чашката.
По случая е заведено досъдебно производство. Славомир е задържан за 24 часа в полицейския арест в Русе. Случаят е докладван в прокуратурата. Работата на разследващите продължава.