Масова почерпка в с. Бяла река с крадени пари
Масова почерпка в с. Бяла река с крадени пари / Dariknews.bg

При две кражби на жилища в Шумен и с. Сушина са били откраднати 4300 лв. и 1600 евро - информират от полицията. Първата от тях е била извършена за времето от 16:00 до 20:00 часа на 2 ноември. През незатворен прозорец е проникнато в апартамент на първи етаж на ул. "Колю Фичето" в Шумен, от там са откраднати  2500 лева и 1600 евро и златни накити. Сигнал за станалото подала 47-годишна жена от града Шумен. Образувано е досъдебно производство.

Вторият сигнал за кражба подал 58-годишен мъж от село Сушина. На 1 ноември установил липсата на 1800 лева, която била оставена под дюшек на легло. Пред полицейските служители хората, които живеят в къщата обяснили, че са отсъствали всички единствено на 31 октомври вечерта, когато излезли в селото, където черпел техен близък. Същата вечер се прибрали в дома си, но не установили липсата на парите, понеже в жилището не било разхвърляно.

Предната вечер в село Бяла река е забелязан 42-годишния Ш.Ш, криминално проявен, който живее в село Сушина. Мъжът имал в себе си необичайна голяма сума пари и черпел в заведение. Около 11:00 часа на 2 ноември той бил открит в заведение в село Иваново, където пиел кафе. Пред полицейските служители обяснил, че на 31-ви около 20:00 часа забелязал, че хората, които живеят в къщата в село Сушина излизат, прескочил оградата на двора и влязъл в дома им. След като взел парите, отишъл в село Бяла река, където черпил в заведение. После потеглил към Карнобат и Айтос, като се придвижвал с такси. В него е била намерена сумата от 1100 лева, която е върната на собствениците. Обирджията е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство.