Кърпят шосетата в Разградско преди зимата
Кърпят шосетата в Разградско преди зимата / Радка Минчева

Започна подготовката на пътищата от републиканската пътна мрежа за зимния сезон - съобщи пресаташето на Областно пътно управление - Разград Емине Фъчъджиева. Тя не уточни стойността на ремонтните работи, увери, че ще продължат и през септември.

Досега е извършено изкърпване на пропадания и деформации в пътната настилка по шосетата Разград - Шумен и Търговище - Разград - Кубрат. По път Разград - Благоево - Попово са изсечени храсти и млада гора в обхвата на пътя и е разширена видимостта в острите хоризонтални криви, направени са изкопи за окопи, почистени са земни окопи, извършено е подравняване, профилиране и попълване на банкети.

На територията на Районна пътна служба "Исперих" по третокласани пътища с обща дължина около 15 км. са извършени кърпежи на пропадания и деформации в настилката.

В отсечка от 1,300 км. от пътя Дряновец - Сеново е положен цял пласт асфалтобетон. Пак по това шосе предстои върху 3 км. да се направят изкопи за окопи, а в 4,5-километрова отсечка от Разград - Благоево - Ломци да се профилират и попълват банкети.

Междувременно от Националната агенция „Пътна инфраструктура" бяха обявени процедури по Закона на обществените поръчки за възлагане на обществени поръчки за текущ ремонт и зимно поддържане на републиканските пътища в Разградско. Процедурите са две: за 292,5 км. републикански пътища, стопанисвани от Районна пътна служба "Разград" и за 208,3 км., стопанисвани от Районна пътна служба "Исперих". Търговете са насрочени за 20 октомври.