Конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват в Шумен
Конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват в Шумен / netinfo

За шеста поредна година СОУ „Сава Доброплодни" в Шумен организира регионален конкурс „Децата на България пеят, танцуват и рисуват". Той ще се проведе на 28 и 29 март в града. Всяка година в конкурсната надпревара участват ученици от Шумен, Нови пазар, Велики Преслав, Смядово, Търговище. Тази година за първи път ще има участие и от морската ни столица Варна.

На 28-ми /четвъртък/ от 9.00 часа в Младежки дом участниците ще се състезават в категориите: Народно пеене, Народни инструменти, Танцови състави.От 9.30 часа в читалище „Добри Войников" ще тече конкурсната програма по естрадно пеене и вокални групи. Галаконцертът ще се състои същия ден, от 18.30 часа, в читалище „Тодор Петков".
На талантливите художници в галерия „Сава Доброплодни", в едноименното училище, от 17.30 часа ще бъдат тържествено връчени Грамотите за участие и наградите на номинираните.

На следващия ден /29-ти март петък/ от 9.00 часа в Музеен комплекс „Панчо Владигеров" конкурсът ще продължи с класически инструменти и инструментални ансамбли. Галаконцертът ще бъде отново там от 18 часа.