Избраха изпълнители на поръчката за доставка на храни в детските и социалните заведения
Избраха изпълнители на поръчката за доставка на храни в детските и социалните заведения / netinfo

Приключи работата по обществена поръчка чрез открита процедура с предмет „Доставка на хранителни продукти за детски градини, детски ясли и социални заведения в Община Шумен по обособени позиции".

По обособена позиция № 1 „Хляб, и хлебни изделия", съгласно предварително определения критерий „най-ниска цена", на първо място е класирана ЕТ „Свилен Лазаров - СС-91" с предложена цена от 191 420 лв. без ДДС.

По обособена позиция № 2 „Мляко и млечни продукти" на първо място е класирана ЕТ „Свилен Лазаров - СС-91" с цена 1 465 587 лв.

По обособена позиция № 3 „Месо, месни произведения, риба и рибни консерви" е определен за изпълнител на обществена поръчка ЕТ „Свилен Лазаров - СС-91" с цена 495 325 лв.

По обособена позиция № 4 „Захар и захарни изделия" за изпълнител на обществена поръчка е избран ЕТ „Нове инженеринг - Антон Антонов" с цена 96 753 лв.

По обособена позиция № 5 „Олио, оцет, варива, подправки" на първо място е класиран ЕТ „Нове инженеринг - Антон Антонов" с цена 137 665 лв.

По обособена позиция № 6 „Плодове и зеленчуци (пресни и консервирани)" на първо място е класиран ЕТ „Нове инженеринг - Антон Антонов" с цена 497 424 лв.

По обособена позиция № 7 „Яйца" на първо място е класиран ЕТ „Свилен Лазаров - СС-91" с цена 61 245 лв..

По обособена позиция № 8 „Пластмасови съдове" на първо място е „ИВ - МЕС 2012" ЕООД с цена 43 620 лв..

По обособена позиция № 9 „Минерална вода" няма определен изпълнител, поради допусната грешка при изготвяне на техническите спецификации. Посочените прогнозни количества 10 888 литра питейна вода и 5 400 литра бутилирана минерална вода е крайно недостатъчно за задоволяване на нуждите на детските градини, детските ясли и социалните заведения в Община Шумен за срока на изпълнение на поръчката - 24 месеца. Това е основание да бъде прекратена процедурата.

Решението може да се обжалва в 10-дневен срок от датата на получаване пред Комисията за защита на конкуренцията по реда на Глава Единадесета от ЗОП.