Иван Иванов е новият лидер на БСП-Шумен
Иван Иванов е новият лидер на БСП-Шумен / снимки: Дарик-Шумен

Иван Иванов е избран за лидер на шуменската структура на БСП. На поста той заменя досегашния лидер на социлалистите в Шумен Митко Киров. Кандидатурата на Иванов, който е и председател на групата общински съветници на партията в местния парламент бе одобрена от 124 делегата по време на днешната отчетно-изборна конференция на БСП-Шумен.

Другият издигнат кандидат за поста - Христо Николов си е направил самоотвод, а след избирането на Иван Иванов не е имало гласуване за кандидатурата на Николай Калев.

 

По време на събранието, единодушно членовете на местната структура на БСП решиха на  Националния конгрес на "червените" делегатите от Шумен да подкрепят кандидатурата на Сергей Станишев за лидер на партията.

Народният представител и лидер на областната структура на БСП в Шуменско Димитър Дъбов определи конференцията като успешна и заяви, че на следващите парламентарни избори през 2013 г. „червените" ще се борят за две депутатски места от Шуменския избирателен регион, а като основен политически конкурент той посочи ДПС.