Хванаха трима мъже, убили черно прасе
Хванаха трима мъже, убили черно прасе / Dariknews.bg

Полицаи от Смядово заловили трима бракониери, незаконно убили черно прасе, информират от ОД на МВР-Шумен. 35-годишен мъж от Смядово, който пасял прасета в района между селата Риш и Александрово подал сигнал, че чул изстрел от ловно оръжие. Той обясни, че вероятно лицата, които са произвели изстрела се придвижват с бял лек автомобил.

Към мястото се отправил екип полицаи, които застанали на пътя между двете села, от където се предполагало, че ще премине бялата кола. Не след дълго се появил бял „Форд Скорпио". При приближаване към патрулната кола, пътуващите във „Форд"-а изхвърлили нещо на пътя. Служителите на реда спрели автомобила за проверка, в него пътували трима мъже на по 51, 39 и 34 години от с. Риш. В багажника е открито убито 120-килограмово черно прасе. Край автомобила е намерен и патрондаш с 3 ловни патрона 12-ти калибър в него.

Тримата заявили, че намерили убитото прасе и го прибрали. Двамата по-млади мъже са задържани за 24 часа. Назначени са експертизи, работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.