ГЕРБ питат кмета ще скочи ли цената за отвеждане и пречистване на отпадни води след ИСПА 2
ГЕРБ питат кмета ще скочи ли цената за отвеждане и пречистване на отпадни води след ИСПА 2 / DarikNews.bg, архив

Общинските съветници от ГЕРБ са отправили писмено питане до кмета на община Шумен Красимир Костов, дали след реализиране на проекта ИСПА 2, шуменци ще плащат по-висока цена за отвеждане и пречистване на отпадните води.

В питането е цитирано мнението на управителя на „ВиК" - Шумен инж. Мариан Ганчев, според който реализирането на проекта е свързано с изпълнението на условия, които ще доведат до значителното повишаване на цената за услугата за отвеждане и пречистване на отпадните води в град Шумен.

На база на това шестима от съветниците на ГЕРБ отправят два въпроса към кмета: „Ще се повиши ли и с колко цената на услугата „отвеждане и пречистване на отпадните води", която ще плащат гражданите на Шумен след изпълнението на проекта?"; "Ако цената на посочената услуга ще се повиши, защо гражданите на Шумен в лицето на легитимните си представители - общинските съветници не са осведомени за условията по договора за реализиране на проекта?".

Съветниците проф. Добрин Добрев, проф. Борислав Беджев, д-р Стоян Тодоров, Евгений Цанков, доц. д-р Стефан Желев и Анета Пенчева настояват за писмен отговор на двата въпроса.