Европейският информационен център-Шумен е финансиран за още 4 години
Европейският информационен център-Шумен е финансиран за още 4 години / netinfo
Европейският информационен център EUROPE DIRECT – Шумен е подписал споразумение с представителството на Европейската комисия в България за продължаване на дейността на центъра през следващите 4 години. Това обяви, на пресконференция по-рано днес, координатора на центъра в Шумен Росица Николова.

Средствата, които се отпускат за шуменския център, са 18 800 евро. Финансирането по проекта за дейността на центъра става 50 на 50. „Сериозен е ангажиментът на Бизнес центъра в Шумен, като приемна структура, защото той ще осигури останалите средства от собствени приходи”, каза още г-жа Николова. По думите й, основен приоритет за работа през тази година ще e убеждаването на хората да се включат в изборите за европейски парламент. Ще се проведе информационна кампания „Защо да гласувам”, която ще продължи до месец юни. Ще се проведат общински инициативи в общините Шумен, Велики Преслав и Хитрино на тема „Аз и климата”. Идеята е хората да се почувстват съпричастни с климатичните проблеми, допълни Росица Николова.

По време на пресконференцията беше представен и проект на Бизнес центъра, който се осъществява съвместно с Международната организация на труда. Целите му са да се научат младите хора, които са безработни, как да създадат собствен бизнес. Предстои да бъде създаден Съвет по предприемачество, който да стимулира активност от страна на младите хора, заяви Мария Петрова, която работи по дейностите по този проект.