/ iStock/Getty Images
Мъж намери портмоне с пари на възрастна жена в Шумен и го върна, съобщиха от полицията.

Малко преди 11:30 часа на 19 юни е получен сигнал от мъж, който е съобщил, че на бул. “Симеон Велики“ е намерил портмоне с парична сума, в което е нямало документи.

ОД на МВР-Шумен

Ивайло Иванов предал портмонето на органите на реда. В него имало 1000 лева, рецепта и снимка. Дежурен полицай е установил самоличността на жената, на името на която е била издадена рецептата.

Потърсили са я по телефона и тя е обяснила, че като се връщала от лекар, завалял дъжд и вероятно портмонето е паднало като търси чадър в чантата си. Описала подробно цвета му и наличната сума. Предадено ѝ е от полицейски екип. „Благодаря на човека, който го е намерил и предал.

Доброто: Служителка по чистотата намери и върна портфейл с пенсията на възрастна жена

Парите изтеглих, за да помогна на свой близък, който има нужда от лечение. От сърце пожелавам на мъжа, който го е намерил и предал да бъде много здрав“, каза при получаване на портмонето 80-годишната шуменка.
 
Представих си колко се е притеснила жената, като е разбрала, че е изгубила портмонето си. Направих това, което всеки трябва да направи когато намери нещо чуждо - обадих се в полицията и го предадох, обясни Ивайло Иванов, собственик на сервиз за авто-тенекеджийски услуги.

Радвам се, че сте я намерили и че вече ѝ е върнато, допълни шуменецът. ОД на МВР му благодари за проявената гражданска съвест и доблестна постъпка.