Десет златни медала за България от Световното по ракетомоделизъм
Десет златни медала за България от Световното по ракетомоделизъм / netinfo

Пет златни медала са спечелили състезателите от българския национален отбор от Световното първенство, което се провежда край Каспичан. Трима от призьорите са юноши - Веселин Веселинов /клас Ракета с парашут/, Калоян Димитров /клас Ракета с тример/, Младен Тотев /клас Радиоуправляем ракетопланер/; двама са шампионите при мъжете - Тошко Драгов /клас Ракета с ротор/ и Пламен Йорданов /клас Ракетопланер/.

Трима от златните медалисти - Тошко Драгов, Пламен Йорданов и юношата Веселин Веселинов са представители на домакините от клуб „Моделист" - Каспичан.

Двама са сребърните медалисти на България от шампионата, като и двамата са от Севлиево - Стефан Василев /клас Ракета с тример/ и Ивелин Иванов /клас Ракета с ротор - юноши/.

Националният тим е завоювал и пет отборни световни титли по време на първенството.

Тошко Драгов, който е и селекционер на националния тим заяви, че е изключително доволен от представянето на българите на 20-то юбилейно Световно първенство по ракетомоделизъм. "Представянето ни е повече от успешно, върнахме се в годините, когато при награждаването често се чуваше българския химн и сме много доволни" , заяви Драгов. По думите му, доброто представяне дава стимул развитието на този интересен хоби спорт в България да продължи напред.

Директорът на Световното първенство Пламен Станев заяви, че шампионатът е преминал без проблем, а отзивите от останалите отбори са положителни. „Моето очакване е благодарение на това първенство българския отбор да повиши качеството си на работа, а клубовете в страната да повишат броя членовете си", заяви той.