Депутати не уважиха среща за проблемите на Шумен и региона, ГД Днес алармира за разбити пътища
Депутати не уважиха среща за проблемите на Шумен и региона, ГД Днес алармира за разбити пътища / снимка: Дарик-Шумен

Шуменските депутати не уважиха покана на Гражданско движение „Днес" за среща. На нея народните представители трябваше да бъдат запознати с проблемите на региона, станали ясни след анкетно допитване до 1 500 шуменци и многобройни сигнали от граждани. От ръководството на шуменската структура на Движението обясниха, че са поканили всички депутати от Шуменския избирателен регион съвсем официално, с идеята освен да ги запознаят с резултатите от проучването си и сигналите, да потърсят и съдействието им за разрешаването на посочените проблеми.

Никой от народните представители не е дал нито писмен, нито устен отговор на поканата, нито пък е съобщил, че е възпрепятстван по някаква причина и няма да присъства на срещата.

От ГД „Днес"-Шумен заявиха, че няма да се откажат от опитите си да се срещнат с депутатите, а освен това ще изпратят писмено исканията си към народните представители.

По време на пресконференция от неправителствената организация съобщиха, че в последно време към тях постъпват много сигнали за лошото състояние на междуселищната пътна мрежа в община Шумен. Сигналите идвали най-вече от родители на деца, които ежедневно пътуват по десетки километри по разбитите пътища до училище. Най-проблемни са районите около селата, в които има средищни училища - Дибич, Друмево, Ивански, Градище и Царев брод. Сигналите ще бъдат препратени и до кмета на Шумен, защото голяма част от тези пътища са част от четвъртокласната пътна мрежа, за която отговаря местната администрация, поясниха от ГД „Днес".

Сред другите проблеми те посочиха липсата на пътна маркировка по уличната мрежа на Шумен и многото детски площадки с опасни съоръжение, криещи рискове за децата.