Петокласници като богове
Петокласници като богове / СУ
Учениците от СУ "Панайот Волов" се завърнаха в Античността като ... богове. Петокласници разказаха на свои съученици за известни и не толкова известни факти от египетската, гръцката и римската история - преоблечени в одежди отпреди 2000 години. 

Всичко това бе част от иновативното обучение, включващо учебните предмети български език и литература, история и изобразително изкуство.

Петокласници като богове
СУ


Различните уроци - иновативните - имат за цел да разчупят образователната система, която върви по пътя на заучаване на определен текст от учебника. Много по-полезно е за ученика да търси логическа връзка и учебния материал да помага не само по един предмет, каза Милена Иванова. 

Тематичната област на урока е история, култура и изкуство на Древния свят.

Петокласници като богове
СУ


Учениците влязоха в образите на различни богове и герои и бяха живи скулптори в училищния "Музей за древно изкуство". Те изработиха костюмите си с помощта на учителката по изобразително изкуство Милена Иванова и с помощта на своите родители.

Част от петокласниците влязоха в ролята на екскурзоводи и разказаха предварително подбраната от тях информация за съответните "статуи" от древността. Учениците учат, като съпреживяват и се забавляват.
Беше интересно, казва богинята Деметра. Когато решавахме коя богиня да направим и се спряхме на Деметра, намерихме информация и я съкратихме доста. 
Петокласници като богове
СУ


Най-трудното бе да направим жезъла, признават децата, но пък са се справили и с него и с венеца на богинята. 

Научихме се да правим костюми и за нас това бе предизвикатеслтво, отбелязва пък  бог Дионис.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.