Бедствено положение е обявено в община Кубрат
Бедствено положение е обявено в община Кубрат / netinfo

Община Кубрат в Разградска област обяви бедствено положение заради непроходимостта на пътищата в региона. Това съобщи кметът на общината Ремзи Халилов. Преспите надвишават един метър, въпреки, че работят всичките осем почистващи машини, след тях отново навява – обясни той.

Закъсал е автобуса Русе – село Бисерци, пълен с работници от дунавския град. След автобуса са останали още 20 коли. Семейство от Монтана, закъсало през деня, е настанено в ученическото общежитие в Кубрат, всички болни на хемодиализа са извозени до местната болница. Роторен снегорин е заминал за село Севар, за да докара родилка в здравното заведение.

В община Кубрат няма села без ток, вода, телефон и хляб, въвеждаме превантивни мерки да няма закъсали през нощта, когато времето ще е още по-лошо – обясни Халилов. Той потърсил съдействие от местното РПУ, откъдето да не допускат автомобили да излизат извън града във вечерните часове. Бедственото положение ще остане в сила, докато успеем да почистим пътищата – каза още Халилов.

Извън община Кубрат са затворени още два пътни участъка в региона – Исперих – Русе и Разград – село Раковски.

Без ток са над една трета от населените места в област Разград – 35 от 104, като в 4 от тях няма и вода – каза директорът на “Гражданска защита” Цоньо Цонев.

За още един инцидент, за който се предполага, че е свързан с вятъра, който през целия ден бе със скорост 20м./сек., съобщи кметът на община Самуил Бейтула Сали. Около 16 часа в село Хума е възникнал пожар, в който изгорели две къщи, няма пострадали хора.