Семейството на делфините във варненския Делфинариум се радва на нова рожба. Тази чудесна новина бе съобщена днес, а бебето бе официално показано пред публиката. 

То е родено на 19 ноември миналата година, но няколко месеца е пазено в тайна, докато състоянието му се стабилизира.  

Бебето делфин очаква своето кръщене
dariknews.bg


Щастливите родители са майката Доли и бащата Кимбо. Те са част от семейството на Делфинариума почти от създаването му преди 35 години. 

Биологът Цецо Станев обясни, че бременността при делфините трае 12 месеца, а след това - около 2 години бебетата сучат от майките. През това време те са неотлъчно заедно. 

Бебето делфин очаква своето кръщене
dariknews.bg


В днешната програма участваха бащата Кимбо, по-голямата сестра Йоана и 14-годишният Бимбо. За кратко в програмата се включиха майката и бебето. 
 

 

Роди се делфинче

Публикувахте от Darik Шумен в Събота, 23 март 2019 г.



Ст. треньорът Илиян Василев обясни, че мъникът след втората-третата година започва да подражава на по-възрастните делфини. След третата година го поемаме ние и започваме да го обучаваме на по-елементарните упражнения, допълни той и обясни, че ще минат около 5 години преди да може да се включва пълноценно в програмата. 

Бебето делфин очаква своето кръщене
dariknews.bg


Това, което предстои, е да се избере име на бебето. Това ще стане чрез конкурс, организиран от Делфинариума.

Управителят на Делфинариума Ивелин Станев пък отбеляза, че се очаква скоро да започне разширяването му. То ще включва външен открит басейн с допълнение към сега съществуващия, със съоръжение за допълнителен комфорт на обитателите. 
 

Бебето делфин очаква своето кръщене
dariknews.bg


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.