338 000 лева влагат в Търговище в ремонти на общинската пътна мрежа
338 000 лева влагат в Търговище в ремонти на общинската пътна мрежа / DarikNews.bg, архив

В започналите ремонти на шосета от общинската пътна мрежа в община Търговище ще бъдат вложени близо 338 000 лева от капиталовата програма, съобщиха от администрацията. Вече са сключени договорите с три фирми- изпълнители на ремонтните дейности.

Общинска фирма ремонтира три общински междуселски шосета: Кошничари - Росина, като стойността на строително-ремонтните работи е  63 452 лв. без ДДС. Близо 80 000 лева е стойността на ремонтните дейности по втория път - този за село Момино. Фирмата е спечелила и изпълнението на ремонта на участък от трасето между селата Буйново - Пресяк, като цената на ремонта е 72 469 лв.

Ремонтът на други два общински пътя - отсечката Вардун - Черковна и Божурка - Братово - Цветница ще се осъществи от фирма от  Смядово. Общата стойност на инвестицията е малко над 53 000 лв., допълниха от администрацията.

Друга местната фирма пък ще поддържа седем пътни отсечки от общинската мрежа. За тези строително-ремонтни дейности общината е заделила 13 539 лв. С тях ще бъде извършено окосяване и възстановяване на банкети, изкърпване на пътни настилки, заливане на фуги и други дейности по поддръжката на тези шосета.

Ремонтите трябва да приключат най-късно през есента.