Русенски таланти се завърнаха с награди от фестивал в Румъния
Русенски таланти се завърнаха с награди от фестивал в Румъния / снимка:Община Русе

Солисти на Детска вокална група "Слънце” при Общински детски център за култура и изкуство участваха в Международния фестивал "Gala Star Melody", който се проведе в Букурещ, Румъния. Те се включиха в две от категориите - ”Изпълнение” и „Нова песен”.

Журито, съставено от утвърдени композитори и директори на фестивали, с председател румънският изтъкнат композитор Кристиян Аливей, присъди следните награди:

в категория ,,Изпълнение”:

1). във Втора възрастова група /деца на 8 г./ Мира Пуйкова получи Гран При за песента ,,На купон”, написана специално за нея от Светослав Лобошки.

2) в Трета група /деца на 9 г./ Васил Сиромахов получи      І награда като  изпълни песента на Х. Агасян ,,Шампион''.

3) в Четвърта група /деца на 10 г./ Анна Друмева получи    І награда като изпълни песента ,,Повей, повей'' на Паша Христова.

4) в Девета група /деца от 15 до 18 г./ Серджио Авакян получи ІІ награда за песента ,,Feeling good”.

В категория ,,Нова песен” Габи Вълчева спечели Гран При като изпълни написаната за нея песен „Мама“ от Х. Агасян и русенската учителка и поетеса Анета Мутафова. Самите автори на песента бяха отличени с наградата ,,Най-добра песен'' като се състезаваха с още 5 песни от румънски автори.

Ръководителят и вокален педагог на ДВГ „Слънце” Наталия Константинова беше удостоена с отличие за изключителен професионализъм в работата й с даровити деца.