Професори от Франция и Швейцария на семинар в Русе
Професори от Франция и Швейцария на семинар в Русе / netinfo
Русенският музей е домакин на международен семинар по културна антропология, който започва днес и ще продължи до 20-ти септември. Организатори са доц. Ирена Бокова от Нов български университет и проф. Ивайло Дичев от Софийски университет. Гост лектори са двама професори от Франция и Швейцария.

Ще участват и 15 студенти от различни университети, които ще имат възможност да работят „на терен“ в Русе, да се запознаят с експозициите на музея и с културното наследство в околностите.. Обучението ще е на български и английски.

На 16.09 са лекциите на проф. Ивайло Дичев и проф. Мишел Ротенберг, Сент Етиен - Конструирането на нови градове във Франция. На 17.09. д-р Николай Ненов ще представи темата „Наследствата на Русе“. На 18.09. доц. Ирена Бокова - Градски култури, градски идентичности (Италия – България, паралели). На 20.09. е лекцията на проф. Кристиян Джордано – Създаване, разрушаване и създаване наново на граници в градска среда. Доц. Магдалена Елчинова (НБУ) - Терен в мегаполис (Chicago).