Претърсват домове на магистрати в Силистра
Претърсват домове на магистрати в Силистра / netinfo

Домовете на 15 семейства са били претърсени в Силистра по време на спецакцията на Главна дирекция “БОП”, съобщи една от потърпевшите магистрати - съдия Анелия Великова от Силистренския окръжен съд. В изявление пред журналисти тя определи като неграмотни и некомпетентни действията на полицаите.

По нейните думи, разследващите случая с фалшивите кредитни карти, са нахлули в дома на родителите й без законно разрешение от съдия, за да търсят компютърна техника, софтуер и други свидетелства за престъплението. Съмненията са били насочени към 49-годишния Димитър Момчев, с когото Великова живеела на семейни начала. По-късно мъжът бил задържан, но му е отказан адвокат.

По тези и други нарушения Великова ще търси правата си в съда и ще уведоми главна прокуратура. За колегите си магистрати, в чиито домове също е имало обиски, тя отказа да говори. Окръжната прокуратура в Силистра не е уведомена за спецакцията, а местната полиция не дава информация.

Според адвокат Пейчо Йовев, чиито клиенти са Димитър Момчев и единият от задържаните младежи, 28-годишният Милен Валентинов, полицейската акция е удар срещу съдебната система.