П. Нунев: Ползата от референдума е никаква
П. Нунев: Ползата от референдума е никаква / ПП ГЕРБ

"Аз смятам, че още от зародиша на този референдум ползата от него е никаква. Той е несъстоятелен като се започне от организацията на този референдум и изготвянето на самата подписка". Това заяви депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев, след като упражни правото и на глас в Професионалната гимназия по механотехника. При проверката в ГРАО например са констатирани сгрешени 134 000 имена и ЕГН.

Ползвани са имена и на починали лица, непълнолетни, чужди граждани. "Този референдум е една демократична форма хората да изразяват волята си", добави депутатът. Той обаче попита защо не е бил организиран по време на предишното правителство, защо 300 милиона са били вложени в т.нар. "гьол". Наред с това възникват и други въпроси като защо не са попитани преди повече от четири години гражданите дали са съгласни да платят високата цена за една нова ядрена централа.

Нунев отбеляза, че има възможности за развитие на АЕЦ "Козлодуй", където има необходимата инфраструктура за развитието на ядрена енергетика и се дава поминък на хората от няколко области.