Няма наркомонопол в Русе
Няма наркомонопол в Русе / netinfo
В Русе няма монопол върху разпространението на наркотични вечества. Дрога се внася в града, но ние се стремим да я заловим още на границите на областта. С това се опитваме да дадем знак на наркоразпространителите, че нямат място в нашия град. Това заяви директорът на ОДП-Русе комисар Светослав Първанов.

Той не отрече, че все пак наркотици се пласират в града, но според него това са отделни малки групи, които не са големи играчи. Това си проличава най-добре, когато заловим голяма пратка. Веднага се усеща глад за дрога и цената и се вдига. Това показва, че няма силна групировка, която да разполага с големи количества за да може да запълни дупката, обясни Първанов.

Три престъпни групи са били неутрализирани през миналата година от полицията. Едната се е занимавала с наркоразпространение, втората с продажба на акцизни горива, а третата с иманярство. Групата за продажба на горива е ощетила бюджета с милиони левове от неплатен акциз, и по този случай все още се работи. В него са замесени и митнически служители. При задържането на групата иманяри, органите на реда са предотвратили износа на над 4000 паметници на културата извън страната.