Нов ресторант хвърля ръкавица на ценителите на доброто вино и вкусната здравословна храна
Нов ресторант хвърля ръкавица на ценителите на доброто вино и вкусната здравословна храна / netinfo
Днес ще се състои откриването на ресторанта към най – новия русенски четиризвезден хотелски комплекс „Cosmopolitan”. Мястото ще стане притегателен център на кулинарното изкуство за русенци и гости на града. За това допринасят както уютната обстановка, така и изисканата кухня с богата листа вина от България и чужбина.

Студентът от Русенския университет Генчо Гоев, носител на наградата „Студент на годината” в категория “Технически науки” и „Най – добър млад дизайнер” за 2005-а година, е въплатил еклектичните идеи с помощта на собственика Красимир Даков. Ръководно е било чувството за уют, мекота и усещането за лично пространство, което не се нарушава по никакъв начин от никого. Запазен е старият дух на Русе със сецесиона, като същевременно са видни и най – модерните тенденции с мимализма и изчистените кубични форми. Още на входа откъм централната улица „Александровска” се вижда нестандартна идея – два старинни стола и маси с отворени менюта приканват забързаните русенци в приятна атмосфера да се срещнат с приятели и опитат ястия от целия свят.

Тревненски дърворезби и английски позлатени и състарени триизмерни тапети с флорални мотиви се съчетават по неповторим начин, като оформят пространството във всяко сепаре. Звукът се регулира индивидуално за максимален комфорт при общуването. Обширното фоайе пред бара се украсява от специален италиански полилей, който се съчетава със студения и изчистен дизайн на голямо мозаечно стенно пано „Писаза”.Ресторантът за 200 посетители е на две нива, а специална зала позволява близо 100 гости да празнуват или просто се веселят заедно. Лятната градина с водна каскадна система, 6 вида светлини на фонтаните и алпинеум ще дават приятното усещане за хлад и отмора в горещото русенско лято.16 –те готвачи с богат международен опит повярваха в проекта „Cosmopolitan” и се върнаха в Русе, за да покажат на всички „Света по оригинална рецепта”. Близо половината от работещите в най - новия русенски ресторант прилагат на практика наученото след специален курс от 300 часа в обучителния център към комплекса.

Сред акцентите в богатото меню са специалитети от над 20 вида риба. Клиентите могат да избират сред 150 вида от най – доброто българско бяло и червено вино. Тематични вечери ще позволяват на посетителите да се докоснат до вкуса на различни национални кухни от Европа и света. Ресторантът ще „хвърли ръкавицата” на ценителите на доброто вино и вкусната здравословна храна във винени вечери. Така ще се развие културата на хранене на русенци и гостите на града, особено тези от Румъния. Днес ще се състои откриването на хотела, а специално тържество през март или април ще бъде официалното откриване на комплекса.