Клуб Чанове с награда за цялостно представяне от надиграване в Плевен
Клуб Чанове с награда за цялостно представяне от надиграване в Плевен / netinfo

Клуб по български народни танци Чанове, спечели голямата награда за „Цялостно представяне“ на Националния фестивал на клубовете за народни хора „Мизия танцува 2013”  тази събота в Плевен. Събитието, събрало над 1500 участници от 34 състава се организира за трета поредна година от Фолклорен танцов клуб „Българско хоро” Плевен.

Журито с председател проф. Даниела Дженева и членове Мария Евтимова, Димитър Манов и доц. Георги Хинов присъди втората награда на „Гайтани” София, а трето място за „Пълдин” – Пловдив. Победителят във фестивала – клуб „Чанове” представи хората „Боалийско хоро“ и „Гъмзовяна“.

Клуб "Чанове" с награда за цялостно представяне от надиграване в Плевен
netinfo

Освен, че изпълниха сцената с многобройните си участници от Русе, София и Елин Пелин, след представянето си те изпълниха и очите на зрителите със сълзи от радост. Невероятното и смело предложение за брак на двама влюбени от „Чанове” Русе накара залата да избухне в аплодисменти. На празничната вечеря след фестивала, ръководителите на клуба единодушно решиха паричната награда от надиграването да подарят на бъдещото русенско семейство.