Кандидатът за депутат от ГЕРБ Веско Маринов: Приоритет за нас е развитието на всички общини в Област Русе
Кандидатът за депутат от ГЕРБ Веско Маринов: Приоритет за нас е развитието на всички общини в Област Русе / netinfo

Г-н Маринов, като бивш зам. областен управител сте наясно с инфраструктурните проекти, които бяха реализирани и ще бъдат реализирани на територията на региона. В същото време те са в основата на бъдещата Ви работа като народен представител, ако гражданите дадат своята подкрепа за Вашия екип на 12 май...

През отминалия управленски мандат на ГЕРБ бяха реализирани много инфраструктурни проекти на територията на България и в частност на Русенска област. Това се случи, за да се подобри достъпа до населените места, да се създадат по-добри условия за бизнес и създаване на по-голяма заетост.

Един от тях е много важен за нашия регион, като се случи с подкрепата на Областна администрация в партньорство с Окръжен съвет-Гюргево. Става дума за отсечката град Сливо поле - Ряхово - над 7 км. В Гюргево бе рехабилитиран път от близо 17 км. Други 7 км бяха ремонтирани в отсечката от Черешово до Голямо Враново и др. С пари от държавата и Европейския съюз бе реновиран пътят Русе - Щръклево. Тези примери показват, че ние не сме правили разлика между малките и големи населени места. Приоритет за нас е развитието на всички общини на територията на Област Русе и така ще бъде в бъдеще през новия управленски мандат.

Как с Вашия опит ще помогнете за развитието на областта в качеството Ви на бъдещ народен представител?

Заедно с моите бъдещи колеги от 19-и МИР-Русе ще работя за подобряване благосъстоянието на гражданите и създаване добри условия за живот у нас. Особено важно в тази посока е завършване работата по изграждане на водоснабдителни и канализационни системи. Тук бих откроил големите проекти за кварталите „Долапите”, „Средна кула” на Русе и град Мартен на стойност около 80 млн. лева с европейско финансиране. Ще помогна на Община Русе за успешно приключване на проекта за закриване старото сметище на Русе на стойност около 28 млн. лева. За Спортната зала в Русе се говори от десетилетия, а сега ние имаме шанса да го завършим само с 9 млн. лева. Надявам се с ново управление на ГЕРБ тази сума да се предостави, като от лятото по линеен график завърши изпълнението на обекта, където ще се организират големи международни състезания в различни дисциплини. Готови сме да работим за завършване на големи проекти в сферата на здравеопазването, социалната политика, културата и пр. Не на последно място ще бъдат съществено облекчени условията за правене на бизнес в Русенско с премахване на редица рестриктивни режими, въвеждането на електронно правителство още в първите две години на мандата.

Как ще стане всичко това? Задачите, с които сте се заели очевидно са много...

Ако гражданите ни дадат своето доверие на изборите след по-малко от 20 дни, имаме уникалната възможност България да продължи във вярната посока в сферата на сигурността, защото имаме истинска воля. Считам, че това може да се случи само, ако сме единни и затова търсим подкрепата на всички граждани. С бюлетина №15 в решителния ден на избор 12 май 2013 г.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!