Дискусия по проблемите на интеграция на ромската общност
Дискусия по проблемите на интеграция на ромската общност / DarikNews, архив

В края на август приключва дейност „Анализ от проучването” на проект „ФромРома”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Проектът се изпълнява от Сдружение българо-румънски трансграничен институт по медиация в партньорство с Асоциация Кетанес 2006, Гюргево и русенската община, съобщават оттам.

Като партньор Община Русе участва активно в изпълнението на дейностите, заложени в проекта. 25 общински служители от различни дирекции и отдели на общината са включени в целевата му група. Една от целите на проект "ФромРома" е повишаване на капацитета на общинските служители в работата им с ромите.

Важен принос на Община Русе е популяризирането на дейностите и резултатите от проект "ФромРома" сред членовете на Националното сдружение на общините в България.

В желанието си да предизвика широка обществена дискусия и да се съобрази с направените препоръки, Сдружение Българо-Румънски трансграничен институт по медиация очаква мнения, предложения и препоръки от страна на русенци на е-mail адрес: mediationbg@abv.bg или във форума на сайта на проекта: www.fromroma.eu