Библиотеката издаде каталог на VІІ-я Международен конкурс за екслибрис
Библиотеката издаде каталог на VІІ-я Международен конкурс за екслибрис / netinfo

Излезе от печат електронен каталог на Международния конкурс за екслибрис "Дунав – реката на Европа“, организиран от Русенската библиотека през 2011  година. В изданието, което е  двуезично (на български и английски език), са публикувани  150 творби на 86 участника от 24 държави.

Дизайнът на каталога е дело на художника Теодор Лихо, художествен консултант на Графичния кабинет на библиотеката. Изданието е илюстрирано със специално  нарисуваната   за конкурса графика на канадският художник от румънски произход Константин Маринеску. Творбата, която стана символ на конкурса през тази година,  изобразява река, по която вместо мостове, има книги, и символизира духовната връзка между народите, живеещи по брега на река Дунав.

Всеки участник в тазгодишното издание на конкурса получава сертификат и електронен каталог,  а за отличените участници ще има и специална папка, чието графично оформление е също по проект на Теодор Лихо.

В изданието е публикуван и регламентът на VІІІ-я Международен конкурс за екслибрис на тема „Еx Libris – Ex History“, който ще се проведе през 2012 година. Електронният каталог може да се види в раздел ГАЛЕРИИ на уеб страницата на Русенската библиотека на адрес: www.libruse.bg.