Автоджигит се заби в дърво докато бяга от полицията
Автоджигит се заби в дърво докато бяга от полицията / netinfo

27-годишен водач на “Ауди” се забил в дърво докато се опитвал да избяга от полицейски патрул. Инцидентът е станал миналата вечер след полунощ на кръстовището на булевардите „Цар Освободител” и „Христо Ботев”, съобщават от полицията.

 

Автомобилът бил забелязан да се движи криволичейки с висока скорост в квартал „Родина”, а след това по “Шипка” и булевардите “Цар Освободител”, “Христо Ботев” и в обратна посока, като е създавал опасност за останалите участници в движението. Граждани и шофьори на таксита дори са сигнализирали, че е карал в насрещните платна. По пътя си водачът е предизвикал ПТП-та с материални щети с неговия автомобил като се е блъскал в дървета и бордюри, ударил е и друг автомобил, който се е движел по “Христо Ботев”.

 

Колата е била засечена от патрулни полицейски екипи. След многократно подаване на сигнали да преустанови движението си - със стоп палки, светлинни и звукови сигнали, автомобилът не е спрял. Полицаите са използвали оръжие като са възпроизвели предупредителни изстрели, но водачът отново не е спрял.

 

Вследствие на катастрофата водачът на “Ауди”-то е пострадал с охлузвания и натъртвания. Екип на Спешна помощ го отвел за преглед и оказване на медицинска помощ в МБАЛ – Русе. Водачът, който е бил във видимо неадекватно състояние е отказал проба с дрегер, както и да даде кръв за химичен анализ. Работата по случая продължава.