Антон Кутев: Ако Борисов не бъде спрян, ще станем първата държава с диктатура в ЕС
Антон Кутев: Ако Борисов не бъде спрян, ще станем първата държава с диктатура в ЕС / netinfo

„Ако Борисов не бъде спрян навреме със съответните законови средства България я чака тежка диктатура", каза в Силистра социалистът и депутат от региона Антон Кутев. Според него случаят с изнесения доклад на ДАНС е лъжа и манипулация. „С такива методи е налудничаво да се води политическа борба", коментира Кутев.
Според Антон Кутев, целта на премиера била да навреди на имиджа на опонентите си, но всъщност наврежда на държавността.

По темата за лидерските противоречия в БСП Антон Кутев счита, че печелившият ход на Станишев ще бъде, ако успее да убеди сегашния Национален съвет на партията, че е необходима нова идеология с хоризонт от 30-40 години, нови лица и ново присъствие в пространството. Кутев не изключи възможността след 6 месеца да се „роди" нов политически проект в левия спектър на политиката, ако БСП не започне промяна. „Надявам се, че Янаки Стоилов ще стане член на новото Изпълнително бюро. Янаки е важен!", подчерта социалистът.

По време на престоя си в Силистренско народният представител Антон Кутев е провел срещи със земеделски кооперации. Производители са се оплакали от сив пазар в сектора „Зърно". До 80% от тазгодишната пшеница се търгувала без фактури между арендатори. Според депутата е наложителна спешна намеса на правоохранителните органи. Той ще внесе питане до министъра на земеделието за забавените национални и европейски доплащания, които по договор с предишното правителство зърнопроизводителите трябвало да започнат да получават от 1 октомври. 200 млв. лева са заделени от българския бюджет и 600 млн. евро - от ЕС. Наложително е и държавата да започне да интервенира, за да спаси зърнопроизводството в стараната, смята още народният представител от Силистренско Антон Кутев.