400 лева събра „Работилничка за щастие“
400 лева събра „Работилничка за щастие“ / DarikNews, архив

Три дни доброволци от русенската английска гимназия разполагаха своята „Работилничка за щастие“ в Парка на младежта. Работилничката предложи на русенци, изработени от доброволците и децата от социалния комплекс ръчно измайсторени мистериозни кутийки, бижута, въртележки, отгледаните от децата билки, ароматни торбички и други оригинални изделия, които можеха да бъдат закупени с благотворителна цел, на принципа, кой колкото прецени пуска в благотворителната кутия.

Работилничката събра много малки и големи „художници“, които рисуваха своето детско послание в импровизираното ателие. Получи се пъстра галерия от над сто прекрасни рисунки и още много топли пожелания от тези, които решиха да довършат мотото на Работилничката – „До всяко добро същество, застава поне още едно и…..“.
„Работилничка за щастие“, посветена на 1-ви юни, е практическия „изпит“ на 18 момичета и момчета от АГ „Гео Милев“, които преминаха обучителната програма „Благотворец Храбър“ на Сдружение „Еквилибриум“. Програмата се състои в пет поредни обучителни модула, които по интерактивен начин дават знания и умения на младите хора да планират, организират, реализират свои проекти, насочени към другите. Младежите избират към кого и как ще насочат своят социален проект – квартала, училището, деца потребители на услуги или други, които се нуждаят от помощ и подкрепа в определен момент.

Набраните 400 лева ще бъдат използвани за подаръци на деца, потребители на услуги в Комплекса за социални услуги в Русе. Останалата сума всички заедно ще решат за какви други дейности с децата в комплекса ще бъде използвана.